top of page

FIZET VAGY NEM FIZET?

1#.jpg

Az internet a csalások melegágya. Ezt sajnos sokan ki is használják. Körültekintőnek kell lenni! Főleg, ha azt fontolgatjuk, hogy pénzt fektessünk be valamelyik oldal jövedelmezőbb működéséhez.

Tény, hogy igenis lehet pénzt keresni ezekkel az oldalakkal. Egy kevés gyakorlattal elég szép mellékjövedelemre tehetünk szert.
Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy meg tudjuk különböztetni a fizetős oldalakat a csalóktól. Lehetőleg ne fecséreljük az időnket és esetleg a pénzünket nem fizetős oldalakra! Én már 2009 óta tesztelem az oldalakat. Több, mint száz PTC-BUX oldalt kipróbáltam.
 

 Első és legfontosabb szabály: Soha ne fektessünk be olyan pénzt, amit nem tudunk nélkülözni (már ha van ilyen). Mindig fennállhat a veszélye, hogy a befektetett pénzt részben vagy teljes egészében elveszítjük. Fő az óvatosság!
Sajnálatos módon nagyon sok PTC oldal a csaló oldalak listájára kerül nagyon rövid idő alatt. Naponta tucatszámra indulnak újabb és újabb PTC oldalak és a legtöbbjük eltűnik 3 hónap alatt. Sok olyan oldal van amelyiket kifejezetten csaló szándékkal hoznak létre. Első pár hét alatt fenntartják a fizetős oldal látszatát, majd mikor kezd a pénz komolyan beáramlani az oldalba, akkor a tulaj lelép, az oldal megszűnik. Nincs lehetőség az utólagos reklamációra. Van olyan eset is, amikor a PTC oldaltulajdonos legjóbb szándéka ellnére is csődöt mond az oldal, mint bármely másik vállalkozás.
Megijedni azért nem kell. Ha tudjuk mit kell figyelni, akkor kevésbé valószínű, hogy csalás áldozatává válunk. 100%-os módszer nincs, de a kockázatot jelentősen csökkenthetjük. Rá kell szánni azt a két percet. Ellenőrizni kell az oldalt mielőtt regisztrálsz, és duplán ellenőrizni kell mielőtt  befizetsz! Ezzel időt és pénzt takarítasz meg.
 

Vess egy pillantást az oldal kinézetére!
Ha egy nagy általánosságban használt szkriptre épül, a kinézete, olyan, mint 100 másiké amit eddig láttál, csak esetleg a színét változtatták meg, vagy ha az oldal gyengén kidolgozott, tele van helyesírási hibákkal, akkor ez már gyanús. Ha az oldal tulajdonosa nem költ pénzt az oldalára és a szkriptre akkor az nekünk sem fog fizetni.
Nézd meg az oldal domain nevét. Ha valami ingyenes (azok amelyeknek a végződése .cc, .tk) már rossz jel. Az ingyenes domain nevű PTC oldalak nagyon hamar eltűnnek.
Nézd meg, hogy van-e az oldalnak fóruma. A fórum nélküli oldalak nem szeretik a nyilvánosságot, biztos csalók.
Olvass bele az oldal fórumába! Nézd meg, mit írnak a tagok! Mennyi az elégedett és mennyi az elégedetlen hangvételű hozzászólás.
Továbbá nézd meg azt is,  van-e friss kifizetési bizonylat (Payment Proof)!
Figyeld meg mennyire segítőkészek a Moderátorok és az Admin!  Mennyi idő múlva és mit válaszolnak.
Ha új az oldal és pénzt kér elhelyezni az oldalon azért,  hogy kikérhesd a pénzed, felejtsd el az oldalt!
Tudd meg mióta működik az oldal! Minél régebbi (legalább 6 hónapos), annál jobb.

Azok az oldalak, amelyek sok pénzt ígérnek rövid idő alatt, csak a tagok átverésére hajtanak. Nem létezik könnyű pénz. Sem az interneten, sem a valós világban. Főleg sok, könnyű pénz nem létezik!
Vizsgáld meg a klikkértékét egy-egy reklámnak! Az az oldal, amelyik Standard tagoknak 1 centnél többet ígér kattintásonként, nem húzza sokáig.

Hasonlítsd össze a klikkértéket a hirdetési csomagok árával! Komoly figyelmeztető jelzés az,  ha a csomag ára nem fedezi a kattintások értékét.
Gyanús lehet az is,  ha a megvásárolható dolgok (tagság, refek, hirdető csomagok) ára nagyon alacsony. Ha nagy árengedmények vannak az oldalon záros határidővel, nem érdemes kockáztatni a vásárlással,  mert valószínű, hogy az említett határidő közelében az oldal bezár.

Az itt leírtak csak útmutatóként szolgáljanak. Senki sem tudja megjósolni biztosra egy-egy PTC oldal jövőjét. Váratlan dolgok mindig előfordulhatnak. De ezeket szem előtt tartva, a legtöbb csaló oldal kiszűrhető.

Logo3.jpg
Logo3.jpg
P300.jpg
T300.jpg
C300.jpg
P300.jpg
T300.jpg
C300.jpg
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Vkontakte Social Icon
webfordítás.JPG
webfordítás.JPG
Payeer1.png
PayPal1.jpg
1Skrill.JPG
Payeer1.png
PayPal1.jpg
1Skrill.JPG
Youtube csatornám.jpg
Youtube csatornám.jpg
képkivágás.JPG
képkivágás.JPG
bottom of page